Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Hier vind je antwoorden!
1Wat zijn de bezorgkosten?
Alle Happiprijzen zijn exclusief bezorgkosten. Voor bezorging in Nederland (exc. Waddeneilanden) berekent Happi € 7,69 per bestellng. Voor België berekenen wij € 6,99 bezorgkosten.
2Hoe lang duurt het voordat mijn bloemen worden geleverd?
Als je hebt besteld bij ons hebben we ongeveer 2 tot 4 werkdagen nodig om de bloemen vers bij je thuis te bezorgen. Dat betekent natuurlijk niet dat ze zo lang onderweg zijn! De kweker ontvangt de order, nadat hij ze geoogst heeft, haalt de transporteur ze op en bezorgt ze gemiddeld binnen 24 uur bij jou thuis.
3Kan ik een kaartje toevoegen?
Uiteraard! Kies hiervoor tijdens het afrekenproces. Voor € 2,50 kun je hele brieven schrijven ; ). Deze sturen wij door aan de kweker, die jouw bericht print op een Happiflowers kaart en bijvoegt in de doos. Zonder kaart, is het voor de ontvanger niet duidelijk wie het gestuurd heeft.
4Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?
Je ontvangt een email van de transporteur met een track & trace code waarmee je ze dus real time kunt volgen! Door de drukte bij PostNL kunnen pakketten vertraging oplopen tijdens de verzending.
5Als ik een mail van de transporteur krijg, zijn mijn bloemen dan al onderweg?
Zeker niet! Deze ontvang je zodra de kweker de order heeft ontvangen. Je bloemen moeten dan nog geoogst, ingepakt en verstuurd worden.
Sommige kwekers oogsten één keer per dag en zo kan het nog even duren voordat je kakelverse blijheid werkelijk onderweg is.
Via de track & trace code kun je zien waar je pakket zich bevindt. Je pakket wordt meestal s avonds bij de kweker opgehaald en dan de volgende dag Happi bezorgd.
6Kan ik ook iemand anders verrassen met bloemen?
Jazeker! Kies bij het afrekenen voor ‘verzend naar een ander adres’.
Vergeet niet ook voor een kaartje te kiezen, zodat de ontvanger jou van harte kan bedanken ; )
7Wat gebeurt er als ik niet thuis ben wanneer de bloemen worden bezorgd?
Dan worden ze bij de buren afgegeven, of wanneer je via de track & trace een andere afleverlocatie hebt gekozen, dan kun je ze daar ophalen.
Houd de berichten in de gaten, zodat je zo snel mogelijk je bloemen ophaalt waar ze op je staan te wachten; ze willen namelijk dolgraag snel drinken bij jou in de vaas.
8Hoelang blijven de bloemen goed?
Happiflowers hebben 7 dagen bloeigarantie, veel Happi’s staan zelfs veel langer!
Hiervoor is het belangrijk dat je de verzorgingstips op deze website of in de doos bijgevoegd, goed opvolgt en na enkele dagen herhaalt. Jij drinkt ook niet graag vies water toch? ; )
9Ik heb 2 soorten bloemen besteld en 1 soort binnen, maar de ander nog niet hoe kan dat?
Iedere kweker verstuurt zijn eigen soort bloemen.
Sommige kwekers oogsten één keer per dag en zo kan het dus verschillen wanneer de ene of andere kakelverse zending onderweg is.
Via de track & trace code kun je zien waar je (tweede) pakket zich bevindt.
10Waar kan ik bloemen laten bezorgen?
Op ieder adres in Nederland en België uitgezonderd de waddeneilanden.
11Wat zijn de beste dagen om bloemen te bestellen?
Van zaterdag tm donderdag! Dan weet je dat ze spoedig Happi onderweg zijn. Uiteraard wordt je bestelling van zaterdag pas na het weekeinde geoogst.
Voor Pioenen kan dat betekenen maandag oogsten en dinsdag verpakken en versturen.
Die moeten namelijk eerst van het land naar de verwerkingsschuur vervoerd worden.
Bloemen uit de kas zijn meestal wat sneller ; )
12Waarom staat er een andere prijs dan vorige week bij dezelfde bloemen?
Happiflowers zijn verser dan vers en rechtstreeks van de kwekers. Kwekers werken met dag-prijzen, afhankelijk van hoe de vraag op de veilingklok is, zijn bloemen duurder of goedkoper. Daarvan laten we jullie graag meeprofiteren als het kan, maar bij grote drukte of dure bloemen, moeten we dus een beetje bijstellen.
13Hebben de bloemen water tijdens het transport?
De meeste bloemen worden droog verzonden, omdat de bloei op die wijze stilgezet wordt. Hierdoor kunnen ze een beetje slap worden. Snijd na aankomst een stukje van de stelen en laat de bloemen op een koele plaats in ruim water optrekken. Sommige bloemen hebben speciale verzorging nodig, raadpleeg daarvoor de verzorgingstips in de doos.
Zo geniet je het meeste van je Happiflowers!
14De gerbera’s hebben geen ijzerdraadjes om de steel, blijven ze dan wel goed?
Dat is gebeurd bij sommige ouderwetse bloemisten ; )
De eigentijdse kwaliteit gerbera heeft geen draadje nodig, sterker nog; het maakt een wondje in de onderzijde van de bloem, waardoor er sneller rotting optreedt. Onze gerbera’s kijken vrolijk allerlei natuurlijke kanten op. Dat is pas Happi!
Komen ze heel flexibel aan? Snijd ze een stukje af, plaats ze op een klein laagje water op een koele plaats en laat je een paar uur later verrassen door de vrolijke kopjes!
15De bloemen voldoen niet aan mijn verwachting, wat kan ik hieraan doen?
Al onze bloemen hebben 7 dagen bloeigarantie. Hiervoor is het belangrijk dat je de verzorgingstips op deze website of in de doos bijgevoegd, goed opvolgt.
Omdat het een versproduct is, is het niet mogelijk iets terug te sturen of om te wisselen. Dat kan uitsluitend als je iets anders hebt ontvangen dan je besteld hebt door een menselijk foutje ergens in het proces.
Als je feedback hebt voor ons waar we dit in de toekomst mee kunnen voorkomen, zien we graag een mailtje van je tegemoet!
16Geldt het herroepingsrecht voor online aankopen ook voor bloemen?
Al onze bloemen hebben 7 dagen bloeigarantie. Hiervoor is het belangrijk dat je de verzorgingstips op deze website of in de doos bijgevoegd, goed opvolgt.
Omdat het een versproduct is, is het niet mogelijk iets terug te sturen of om te wisselen. Als je feedback hebt voor ons waar we dit in de toekomst mee kunnen voorkomen, zien we graag een mailtje van je tegemoet!
17Kan ik ervan uitgaan dat jullie rekening houden met de Corona maatregelen?
Jazeker! Op alle bedrijven worden alle regels streng in acht genomen, veiligheid voor alles!
Dit kan ook betekenen dat de bezorger je niet laat tekenen, maar jouw naam noteert.
Wij beschouwen dit als ontvangstbevestiging.
18Kan ik een afleverdatum opgeven?
De bloemen worden verstuurd na het oogsten, dat is per kweker verschillend. Het is daarom moeilijk aan te geven wanneer ze precies bezorgd worden.
19Hoe maak ik gebruik van een kortingscode?
Klik tijdens het bestelproces op het winkelmandje en voer daar de code in.
Heb je jouw antwoord niet gevonden? Neem dat contact met ons op.